lørdag 31. januar 2015

Ferske frokost rundstykker ♡

I dag tidlig hadde me ei koselig og rolig morgenstund før Rune reiste på jobb.
Det er så fint å ete frukost ilag alle 3 ♡

I går lagde eg ein rundstykkedeig som har fått heve i natt, og i dag tidlig når me sto opp hadde eg deigen over i former og 35 min seinere sto det rykande ferske rundstykker på bordet.
Så godt med fersk bakst til helgefrokosten ♡

Vil du ha ferske superenkle og kjempegode rundstykker til søndagsfrukosten i måro?
Da smeller du berre sammen denne deigen i løpet av ettermiddagen, og store deler av jobben er gjort.
Her er oppskrifta:

12 RUNDSTYKKER
200 gram sammalt speltmjøl
300 gram finmalt/siktet speltmjøl
1,5 ts salt
0,5 ts tørrgjær
4 dl kaldt vann

Bland alt det tørre i ein Bakebolle.
Tilsett 4 dl kaldt vann og bland sammen til ei jevn røre. Deigen skal være ganske "våt", så juster vannmengden viss deigen blir for seig og tørr.
Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken over natta.

Deigen bør heves i minst 12 timer, så lag den i løpet av ettermiddagen / tidlig på kvelden.

Når du står opp neste morgen smører du 12 muffinsformer,  eller bruk gjerne muffinsbrett om du har.
Fordel deigen i formene, og strø over linfrø, sesamfrø eller det du måtte ønske.
Sett brettet med rundstykker midt i ein kald steikeovn.
Sett ovnen på 200 grader, og steik dei i ca. 35 min.

Avkjøl på rist, og nyt ein deilig helgefrokost ♡





T.


2 kommentarer:

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere ♡